xarxa d'intercanvi de coneixements nou barris

últimes entrades

07 de febrer 2019

Institut Escola Trinitat Nova

Entrevistem al Rafa Juncadella.

El dimecres 24 d'octubre vam anar a conèixer al Rafa Juncadella al Centre Ton i Guida del barri de Roquetes. Primer a classe vam pensar què li volíem preguntar. Nosaltres ja sabíem que era mestre i que era molt gran.
La primera impressió quan el vam veure va ser que no semblava tan gran com ens havien dit. Per la seva manera de caminar i per les coses que explicava semblava més jove. Ens va explicar moltes anècdotes de quan ell era petit i anava a l'escola. Recordava moltes experiències viscudes amb els seus germans, amb els pares i també ens va impressionar molt que havia viscut la guerra.
De la seva vida de mestre sabem que primer va ser mestre de nens petits i més endavant va ser mestre d'adults a Nou Barris a l'escola Freire. Ha viatjat moltes vegades a Nicaragua, a la ciutat d'Estelí. Allà també va treballar de mestre i va ajudar a crear una escola al barri de Boris Vega. Segueix molt unit a aquest projecte.
Quan no estava a Nicaragua aquí a Nou Barris ha col·laborat en actes molt importants com "La Cultura va de Festa" que ja fa quasi 40 anys que es fa cada mes de maig al parc de la Guineueta. En un altre viatge a França va conèixer el "Festival de sopes del món" i ara aquesta festa ja fa uns anys que es fa a la Via Júlia gràcies a la seva proposta.
En aquest primer contacte amb el Rafa hem vist que podria ser interessant que sortís al nostre documental. La seva vida és un model de compromís i generositat, sempre està a punt per ajudar als altres. Encara falta molt i haurem de conèixer més persones però hi ha una frase que ens va dir que ens ha semblat molt important: "La cultura ens fa lliures".

0 ☚ Afegeix un comentari:

Ir abajo Ir arriba