xarxa d'intercanvi de coneixements nou barris

últimes entrades

08 de maig 2011

la cultura va de festa 2011

AQUESTA NO ÉS LA FESTA DE L'AJUNTAMENT
NI TAMPOC UN ACTE ELECTORAL

Nou Barris és l'únic territori de Barcelona que disposa d'una festa major del districte. La diferència entre la festa major del districte i la festa major de cada un dels barris és que la primera està íntegrament organitzada per l’administració, mentres que les segones están impulsades i dinamitzades pel teixit associatiu.

Les festes majors del districte sempre s'han fet coincidir amb les festes majors del barri de la Prosperitat. Ben estranyament, en canvi, aquest any la festa major del districte de Nou Barris ha canviat les dates fent-les coincidir, intencionadament o no, amb la gran festa de les associacions del territori, la concorreguda "La cultura va de festa".

Fa setmanes que aquest fet ha comportat un conflicte irresolt encara entre el teixit associatiu i l'administració. Les primeres sentim que és una forma de menystenir les activitats del territori, enfront una celebració organitzada de forma exclusivament institucional. Menyspreu i falta de respecte cap als esforços socials, veïnals i comunitaris i un calendari festiu més que consolidat i arrelat.

No en teníem prou amb tot plegat que fa pocs dies, després de veure com alguns volien fer coincidir la festa major del districte amb la festa de les associacions, també es fa coincidir, deliberadament o no, amb la festa del PSC de Barcelona que es celebrarà al Parc Central de Nou Barris el proper 7 de maig. A escassos metres d'altres actes de la festa major que se celebren al mateix districte. En totes les edicions anteriors la festa partidaria del PSC s'ha fet setmanes abans de la festa major del districte, mantenint una respectuosa distància.

Resta dir que el PSC és el partit que governa al districte de Nou Barris des de les primeres eleccions democràtiques. I sobra afegir que 15 dies després de la festa major del districte i de la festa major del PSC de Barcelona, se celebren eleccions municipals.

Poc és tot. Tot és massa.

Coordinadora Cultural de Nou Barris

5 ☚ Afegeix un comentari:

Unknown ha dit...

hola

dolores ha dit...

hola soy dolores todo ha sido fabuloso

dolores ha dit...

hola todo resulto muy bien saludos

maribel ha dit...

Me a gustado mucho soy Maribel ortiz

Unknown ha dit...

Hola ,me gusta mucho lo que haceis, por la gente se que todos sois voluntarios,la gente deberia saber, todas las horas que pasais trabajando.

Ir abajo Ir arriba